Timelapse films van Lotte & Vince

Nieuws 2017

In iCreate 85 een groot artikel over mijn werk. We bezochten de Utrechtse kunstenaar Frans Hofmeester die wereldwijde faam vergaarde met timelapsevideo’s van zijn opgroeiende kinderen Lotte & Vince: hij vertelt en geeft doe-het-zelf-tips. (Check PDF)

De timelapse 'Portrait of Vince 0 to 14 years in 4 min. staat ook op YouTube. Aanleiding voor Froot en het AD om een artikel te schrijven.

De nieuwe montage van Lotte wordt 28 oktober 2017 gepubliceerd op haar 18e verjaardag. Op het YouTube kanaal van Hofmeester (met meer dan 46.000 abonnees) zijn de films de grens van 61 miljoen views gepasseerd! Wereldwijd zijn de de time-lapse films van Lotte en Vince op Vimeo en YouTube meer dan 80 miljoen keer bekeken.

Lotte & Vince staan vanaf 24 oktober 2016 centraal in de nieuwe 10 jarige tentoonstelling 'One Planet' in het Haagse Museon. Het opgroeien van de tieners is te zien in een filmpje. Bezoekers kunnen de film stilzetten en dan een vergelijking maken met kinderen elders in de wereld. Wat kun je doen? Bezoekers ontdekken in hoeverre de kansen voor jongens en meisjes verschillend zijn op diverse plekken in de wereld. De gidsen voor deze ontdekkingstocht zijn de Nederlandse Lotte (17) en Vince (14) uit Utrecht. Sinds dat ze geboren zijn heeft hun vader, Frans Hofmeester, hen elke week op dezelfde wijze gefilmd. Op basis van dit beeldmateriaal monteert Hofmeester timelapses die in enkele minuten het ouder worden van zijn kinderen treffend samenvat.Lotte doet dit jaar eindexamen VWO en Vince zit in het 2e jaar VWO.

Op de installatie in het Museon kan de timelapse van Lotte & Vince worden stopgezet en dan maakt men kennis met een leeftijdsgenootje van hen, elders op de wereld. Hoe verschillend is hun leven ten opzichte van de twee Nederlandse kinderen? Gaat men ‘daar’ hetzelfde of anders om met jongens en meisjes? De bezoeker ontmoet kinderen/jongeren uit de hele wereld en ontdekt hierbij mede inspirerende personen en projecten die als doel hebben de vaak achtergestelde positie van meisjes flink te verbeteren.

Tentoonstelling
De eerste time-lapse films van Frans Hofmeester waren t/m 30 oktober 2016 te zien in het Limburgs Museum. Deze tentoonstelling met als titel 'Een Eeuw Thuisbioscoop' belichte in een aantal tijdcapsules op aantrekkelijke wijze de fascinerende geschiedenis van de home movies.

Het Spaanse Reina Sofia Museum in Madrid heeft de film 'Portrait of Lotte' in 2014 twee maal in een tentoonstelling opgenomen.

So many emotions in 4 minutes dictate the whole story of a kid: Frans Hofmeester at TEDxRoermond

 

 

 

 

Buitenlandse media over de time-lapse films van Lotte & Vince

The San Francisco Globe 28-10-2015

The Huffington Post 28-10-2015

Commercial Sprint Girl voor telecombedrijf Sprint in de USA. i.s.m Saatchi and Saatchi, Leo Burnett Chicago USA

Frans Hofmeester bij CNN

Hollywood acteur Ashton Kutcher berichtte in 2014 & 2015 drie keer over de nieuwe films op Facebook

Binnenlandse media over de time-lapse films van Lotte & Vince

Lotte, Vince en Frans Hofmeester in het AD van 29 Oktober 2015

De Telegraaf 29-05-2015: Films van Lotte en Vince worden gebruikt bij de ontwikkeling van software bij de opsporing van vermiste kinderen in de VS

Frans Hofmeester bij SBS Hart Van Nederland 1-06-2015

Portrait of Lotte & Vince in het NOS Journaal

2015

Photography festival LOOK3, USA, Charlottesville, Virginia.

De Japanse TV show Sekai Banzuke vertoont films van Hofmeester.

2014

The Guardian roemde Hofmeesters film in de recentie over Golden Globe en BAFTA Award winnaar Boyhood. ‘In the real world, the photographer Frans Hofmeester has produced a YouTube sensation by filming his now teenage daughter for 15 seconds every week from the day she was born. Over a time-lapse video, you are whitness to one of the most mysterious, profound processes of human life - growing up – accelerated into four minutes’.

Het Spaanse Reina Sofia Museum in Madrid heeft de film 'Portrait of Lotte' twee maal in een tentoonstelling opgenomen.

Hart van Nederland

One Minutes On Tour. Mijn One Minutes zijn van 11 juni t/m 13 juli 2014 te zien in Shanghai.

Japanse TV vertoont Portrait Of Lotte, 0 to 14 years.

2013

Veel aandacht van binnen- en buitenlandse pers. Van BBC Newsnight tot CNN en de Japanse TV, en van FOX tot SBS en het Jeugdjournaal. CNN - YAHOO - EL PAIS - Daily Mail - The Independent - The Huffington Post - AD - Video of the day - La Repubblica - Metro UK - Nieuws.nl - Daily News New York - The Telegraph - Chili - Argentinië - Venezuela - Brazilië

Lezing voor TEDx in Roermond over 'Time Changing'.

Portretten van Lotte & Vince werden vertoond op de LIXPO in Japan, o.a Tokyo, Sapporo, Fukuoka, Hiroshima, Nagoya.

Interview met Parenting Magazine, USA voor de speciale vaderdageditie.

One Minutes On Tour Shanghai. Deze One Minutes waren van 11 juni t/m 13 juli 2014 te zien in Shanghai.

Film en banner voor de Samsung Nordic Campagne in Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken.

Het National Childrens Museum in Engeland toont de films van Lotte & Vince in de permanente tentoonstelling.

Vertoning van de montage van Vince op SAT1, Duitse TV.

2012

FOAM Amsterdam, tentoonsteling Film & Foam.

Portrait Of Lotte werd genomineerd voor de Holland Doc 24 prijs tijdens het Nederlands Film Festival 2012.

Artikel in Magazine Profil Wissen, Oostenrijk.

Tentoonsteling Bursa Fotofest. Turkey.

Deelname aan de rondreizende tentoonstelling Art Futura 2012, Museum of Modern Art in Rio de Janeiro, en 15 steden wereld wijd waaronder Barcelona, Buenos Aires, Madrid, Montvideo, Santiago de Chili & Los Angeles.

 

 

 

 

Contact

info@franshofmeester.nl

06-26 49 28 85

Voor vragen en meer informatie.